سپهسالار نادر که با رایگیری بزرگان ایران به پادشاهی کشور برگزیده شده بود؛ سال ۱۷۳۶ میلادی تاجگذاری کرد. به نادر شاه خبر رسید که کردهای خبوشان علیه او دست به شورش زدهاند. نادر شاه ابتدا تردید داشت با آنها روبهرو شود و تصمیم گرفت به کلات فرار کند؛ اما مشاورانش او را منع کردند.
تا مدتها بعد همچنان ممکن بود یکی از یه گوشه بلند شه بگه من شازده فلان صفوی هستم و ادعای حکومت کنه بر همین اساس. اشرف پس از این شكست دست به پسنشینی زد و از راه ورامین و ری به اصفهان رفت و از اینجا رهسپار جنگ با نادر شد كه وی را دنبال می كرد، ولی در مورچهخورت هم كه میدان این جنگ (دومین نبرد) بود شكست خورد، به اصفهان بازگشت و با خزانهی دولتی به فارس گریخت. اشرف در زرقان فارس نیز از سپهسالار نادر شكست خورد و به شورش قندهاریها در برابر دولت مركزی پایان داده شد.
جنگ های نادر شاه :
به فرمان نادر لشگریان به سه دسته تقسیم شدند و هر یک براى اجراى هدفهاى خود عازم میدان جنگ گردیدند. یک دسته از تفنگچیان مأموریت یافتند که محل توپخانه هاى دشمن را کشف و تصرف نمایند اجراى این امر کار دشوار و خطرناکى بود با اینحال پیشرفت این عده سبب شد که به دستور اشرف توپها آتش کرده و بدین ترتیب محل تمرکز آنها افشا شد. پس از آن گروهى از جانبازان ارتش نادرشاه با دادن تلفات سنگینى به محل توپخانه رسیده و موفق به تصرف توپ ها و نابودى توپچیان شدند. با تصرفِ توپخانه دشمن، حملات قشون نادرى با حرارت بیشترى دنبال شد و مواضع و استحکاماتى که اشرف آن همه به آن دل بسته بود، یکى پس از دیگرى اشغال شد.پس از فرار اشرف خیمه و لشگرگاه و لوازم او و سردارانش به چنگ سپاه نادرى افتاد. تصرف این همه غنایم که به قول مؤلف کتاب جهانگشا قیمت آن از میزان قیاس بیرون بود، امکان داشت سربازان را از تعقیب دشمن باز دارد و تصرف مال دنیا آنها را به جان هم اندازد. نادر که به این مسئله پى برده بود فرمان داد تا تمام غنایم را در جائى دیگر گرد آورند و آنگاه همه را طعمه حریق سازند.
نگاهی به تاکتیک جنگی نادرشاه افشار در نبرد باغآورد-از همه چی
او از مشهورترین پادشاهان ایران، پس از اسلام است. سرکوب افغانها و بیرون راندن عثمانی و روسیه از کشور و تجدید استقلال ایران و نیز فتح دهلی و ترکستان و جنگهای پیروزمندانه او سبب شهرت بسیارش شد. محمدشاه براى آن که مانع انهدام شهر بزرگ و آباد دهلى شود نظام الملک مورد وثوق ترین رجل خود را به نزد نادر مى فرستد و نادر متقاعد مى شود که در ازاى مرخص شدن کلیه سربازان هندى و دریافت غرامت با صلح و دوستى وارد دهلى شود. محمد شاه نیز از نادر و سربازانش بخوبى پذیرایى مى کند و بسیارى از جواهرات از جمله تخت طاووس معروف را به وى هدیه مى فتح هند کند.
مورچه خورت بهشتی از گنج های تاریخی نهفته
اگر چه نادر به سربازان خود دستور اکید براى خوددارى از غارت داد اما بروز یک شورش و مرگ چند صد سرباز ایرانى سبب شد تا این لشگرکشى عاقبت خوشى نداشته باشد. سربازان ایرانى به دستور نادر براى خواباندن شورش ۲۰ هزار نفر را کشتند و بخش بزرگى از شهر نیز در این میان از بین رفت. نادرشاه پس از گرفتن هدایاى فراوان دهلى را رها کرده و دوباره این شهر را به هندى ها بازگرداند. نبرد باغآورد آخرین درگیری مهم میان ایران و عثمانی در فاصله سالهای ۱۷۳۰ تا ۱۷۳۵ بود. ارتش ایالتی عثمانی در قفقاز پیش از آن که بخش اصلی سپاهیان ایرانی وارد نبرد شوند به طور کامل توسط گارد پیشرو ارتش نادرشاه افشار منهدم شد . نابودی کامل قوای کوپرولو پاشا سبب شد پادگانهای تحت محاصره عثمانی در قفقاز که با شنیدن خبر شکست خردکننده باغآورد از رسیدن قوای کمکی نومید شده بودند تسلیم نادر شوند.
شاه جدید هم که آمد پسرها و نوههای نادر رو کشت. از جمله پسر رئیس ایل قاجار رو آقامحمدخان رو اخته کرد. نادر برای اینکه سلسلهاش رو محکم کنه با همه خاندانهای مهم وصلت میکرد. از جمله پسرش با شاهزادهای صفوی وصلت کرده بود و نوهای داشت که خون صفوی داشت و اسمش رو هم به یاد تیمور، شاهرخ گذاشته بود.
- شورش افغانها رو هم بیشتر یه شورش داخلی باید ببینیمش تا یه جمله خارجی دیگه.
- آبادیس از سال 1385 فعالیت خود را در زمینه فن آوری اطلاعات آغاز کرد.
- شاه رو فرستاد به تبعید گفت پسرش رو میکنیم شاه خودم هم میشم نایب السلطنه.
- آنها ترسیده و به دور یکدیگر جمع شدند و نتوانستند به سمت سپاه ایران حمله کنند.
- از جمله پسرش با شاهزادهای صفوی وصلت کرده بود و نوهای داشت که خون صفوی داشت و اسمش رو هم به یاد تیمور، شاهرخ گذاشته بود.